Появи се първото видео на 41 работници, блокирани в тунел в

...
Появи се първото видео на 41 работници, блокирани в тунел в
Коментари Харесай

Под тонове пръст и бетон: Първо видео на индийски работници, блокирани в тунел от 10 дни

Появи се първото видео на 41 служащи, блокирани в тунел в Северна Индия в продължение на 10 дни.

На фрагментите, оповестени от управляващите през днешния ден, човек пита един от служащите по какъв начин се усеща. " Добре съм ", отговори мъжът.

Снимка: Ройтерс

Тунелът, който се намира под автомагистрала в северния щат Утаракханд, се срути на 12 ноември. Властите към момента не оповестяват каква е повода за пропадането на 4,5-километровия тунел, само че районът е благоразположен към свлачища, трусове и наводнения. 

40-годишният откривател беше блокиран в пещерата от 2 септември

Вчера спасители прокараха водопровод, с цел да доставят храна, вода, медикаменти и въздух на блокираните мъже.

Снимка: Ройтерс

Спасителите следиха от дребен екран по какъв начин затрупаните служащи се появяват на екрана. Те са видени за първи път след бедствието, доста от тях са с каски, а подготовката за избавяне продължава.

На видеото се вижда, че служащите са изтощени и обезпокоени.  

Само към 20% от морското дъно е картографирано, пътуваме до Космоса по-лесно

„ Ще ви изведем безвредно, не се тормозете “, споделят спасителите.

В същото време багери отстраняват тонове пръст, бетон и отломки от строящия се тунел. Преди да бъде поставена камерата, спасителите са комуникирали с мъжете благодарение на радиостанции.

Снимка: Ройтерс

„ Всички служащи са в цялостна сигурност. Опитваме се с всички сили да ги изведем безвредно “, сподели в изказване основният министър на Утаракханд Пушкар Сингх Дхами.

„ Изпратихме 24 бутилки с храна и банани на служащите “, сподели висшият локален държавен чиновник Абхишек Рухела пред Агенция Франс Прес.

Спасените миньори са били превозени през днешния ден с боен хеликоптер до болница

Инженерите се пробват да прокарат хоризонтално стоманена тръба, задоволително необятна, с цел да могат работните да излязат през нея. Но гигантската земнопробивна машина се натъкна на камъни, през които тя не можа да премине.

Сондажите по този маршрут бяха прекратени в петък. Спасителните екипи към този момент приготвят два нови метода, с цел да доближат до мъжете.

11 души са били избавени и настанени в болница

4,5-километровият тунел е част от инфраструктурните проекти на страната, които са ориентирани към редуциране на времето за пътешестване сред някои от най-популярните хиндуистки места в Индия, както и за възстановяване на достъпа до стратегически зони, граничещи с Китай. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР